Reglament1. PRESENTACIÓ

A Ribes de Freser, 17-18 d’abril 2021, serà l’escenari idoni per a donar sortida a la 8ª Trail Vall de Ribes, en els Pirineus Orientals Catalans.

Trail Vall de Ribes és una cursa de muntanya que transcórrer per pistes, senders i zones alpines de mitja i alta muntanya. Es recomana participar amb una bona condició física i habituat a aquest tipus d’esdeveniments. Cada participant es responsable del seu estat físic i mental per tal d’afrontar amb garanties la proba.

L’Ex. Ajuntament de Ribes de Freser us convida a gaudir d’una cursa de muntanya que recorre indrets pocs coneguts de la nostra geografia.

La prova disposarà de 5 recorreguts, la Marató Trail de 43km i 3100+, la Trail 23 de 23km i 1800+, la Trail 34 de 34km i 2100+, Trail 25 de 25km i 1500m+i la Trail 10 de 10km i 400m+.  Aquesta darrera distància servirà igualment per la “TrescXS”, la caminada no competitiva. Les distàncies i desnivells de les proves son aproximats i poden variar lleugerament dels circuits que és realitzaran el dia de la cursa.

El fet de participar suposa l’acceptació de totes normes exposades a continuació , quedant els imprevistos a criteri de l’organització.

En el moment de formalitzar l’inscripció s’accepta automàticament aquest reglament i qualsevol altre canvi o decisió presa per l’organització .

El recorregut estarà senyalitzat en la seva totalitat amb cintes de plàstic i comptarà amb l’assistència d’un servei preventiu de primers auxilis, a més de diversos punts d’avituallament sòlid i líquid. Cal dur sempre el dorsal visible, sense doblegar ni retallar.

Tots els participants tenen l’obligació de seguir les indicacions donades per qualsevol membre de l’organització.

2. INSCRIPCIONS

Les inscripcions es tancaran el dia 15 d’abril de 2021, o al arribar al límit d’inscrits segons criteri de l’organització.

En cap cas es retornaran els diners de les inscripcions ja realitzades, no obstant amb comprovant d´inscripció o D.N.I del participant, li podrà recollir l´obsequi un company

En cas d’anul·lació de la cursa per causes alienes a l’organització és retornarà l’import de la inscripció exceptuant les despesses de tramitació i bancàries (20% de l’import de la inscripció)

3. CATEGORIES

Es constitueixen quatre categories masculina i femenina per a cada cursa:

Júnior: Any 2003 i anterior (únicament Trail 10)

Sènior: Anys 2002-1982

Veterà: Anys 1981-1970

Màster: Any 1969 o anteriors)

La classificació general de cada cursa mostrarà també la classificació de cada categoria. No hi haurà classificació única per categories ni premis associats a cada categoria.

4. PREMIS

MARATÓ

3 primers classificats absoluts M/F

Trail 23

3 primers classificats absoluts M/F

Trail 34

3 primers classificats absoluts M/F

Trail 25

3 primers classificats absoluts M/F

Trail 10

3 primers classificats absoluts M/F

HALF TRAIL

3 primers classificats absoluts M/F

GRAN TRAIL

3 primers classificats absoluts M/F

GRAN TRAIL I HALF TRAIL

La classificació Gran Trail és realitzarà sumant els temps de la Marató Trail + Trail 34.

La classifiació Half Trail és realitzarà sumant els temps de la Trail 23 + Trail 25.

Els corredors/es que obtinguin un trofeu i no assisteixin a l’acte d’entrega de trofeus el podran recollir posteriorment posant-se en contacte amb l’organització . En cap cas s’enviaran a domicili.

5. OBSEQUIS

Tots els corredors arribats a meta havent passat els controls pel recorregut senyalitzat, rebran un bon esmorzar a l’avituallament final situat a la línea d’arribada .

El pagament de la inscripció dona dret a tots els serveis que pugui oferir la cursa i la bossa del corredor amb diferents obsequis .

La bossa del corredor serà entregada en el moment de la recollida del pitrall.

DRETS D’IMATGE

La inscripció i acceptació del reglament implica la cessió dels drets d’imatge a 9highland Sports S.L. de qualsevol fotografia, vídeo o element gràfic per la seva posterior utilització pública o privada.

6. RESPONSABILITAT

L’organització no es fa responsable dels accidents o qualsevol altre perjudici que la participació en la cursa pugui ocasionar als inscrits. Després del repartiment de premis s’escoltaràn les opinions personals sobre la prova. Si tenim dubtes en la vostre inclusió a alguna de les categories, us demanarem acreditació de l’edat. Tots els participants tenen l’obligació d’assistir i de comunicar al control més proper qualsevol accident que hagin observat. En cas de no fer-ho seran desqualificats. Els corredors que decideixin retirar-se de la cursa hauran de comunicar-ho al control més proper al lloc de la retirada. L’edat mínima per participar és de 16 anys ( l’any en curs en el moment de realitzar la cursa). Totes les imatges generades durant la cursa són propietat de l’organització, així ho reconeixen els participants de la cursa, no poden ser aquestes motiu de reclamació per drets d’imatge, ni de cap altre tipus

7.SANCIONS O DESQUALIFICACIONS

Llençar deixalles, fora dels llocs designats després de cada avituallament o en qualsevol punt del recorregut, serà motiu de desqualificació .

Desatendre un corredor lesionat o amb problemes será motiu de desqualificació .

En absència del “director de cursa” durant el recorregut, els controls de pas i avituallaments tenen la potestat per sancionar i/o desqualificar el corredor infractor .

Desatendre les ordres de qualsevol persona de l’organització serà motiu de desqualificació .

Les condicions meteorològiques no suposaran en cap cas la suspensió de la prova, considerem que poden ser un al·licient i un repte més a superar. Tot i això l’organització pot modificar el recorregut, tenint un recorregut B per cadascuna de les curses. En cas de ser necessari, aquest recorregut estarà senyalitzat correctament i amb els punts de control i avituallament indicats.

Rebre ajuda o avituallament externa fora dels punts indicats per l’organització suposa la penalització amb +1h o la desqualificació .

8. NO ES PERMET CÓRRER AMB GOS, ja que es passa per cases particulars i zones ramaderes.

9. BASTONS

Està permès l’ús de bastons a les curses, però en cap cas es podran deixar en cap punt de control ni avituallament. L’organització no es farà responsable de retornar-los a Ribes de Freser.

10. AVITUALLAMENTS

La Marató disposarà 7 avituallaments en cursa (líquid + sòlid) i avituallament / dinar complet a l’arribada.

La Trail 34 disposarà 5 avituallaments en cursa (líquid + sòlid) i avituallament / dinar complet a l’arribada.

L’organització disposarà de 4 avituallaments (líquid + sòlid) a la cursa de 23km, a la de 25km , i de 1 avituallament (líquid + sòlid) a la cursa de 10km .

Tots els arribats tindran a la línia d’arribada un avituallament complet amb diferents begudes i altres aliments .

Els avituallaments complets estaran compostos de :

Aigua, beguda de cola, isotònic, fruits secs, fruita, gominoles, entrepans, codony.

La disposició dels productes de cada avituallament pot variar .

L’avituallament final estarà compost per :

Aigua, beguda de cola, cervesa, fruits secs, fruita, plat de pasta o similar.

10. TALLS HORARIS I TEMPS LÍMIT

Marató Trail

El temps màxim per realitzar la proba serà de 8:30h. Els corredors no entrats en aquest temps no quedaran reflectits a la classificació.

Saltor; km12; 2:00h des de l’inici de la prova.

Ogassa; km 23 ; 4:15h des de l’inici de la prova.

Trail 23

Saltor; km12; 2:00h des de l’inici de la prova.

Trail 34

El temps màxim per realitzar la proba serà de 6:00h. Els corredors no entrats en aquest temps no quedaran reflectits a la classificació.

Daió; km12; 2:30h des de l’inici de la prova.

Queralbs: km 17; 4:00h de de l’inici de la prova.

Trail 25

El temps màxim per realitzar la proba serà de 5h. Els corredors no entrats en aquest temps no quedaran reflectits a la classificació.

Daió; km12; 2:00h des de l’inici de la prova.

Queralbs: km 17; 3:30h de de l’inici de la prova.

Trail 10

El temps màxim per realitzar la proba serà de 4:30h. Els corredors no entrats en aquest temps no quedaran reflectits a la classificació.

DISTRIBUCIÓ

Entrega de pitralls : TEATRE

Actes paral.lels : TEATRE

Guarda-roba : TEATRE

Dutxes: PAVELLÓ ESPORTIU

Sortida /Arribada dissabte : Plaça del Mercat

Sortida /Arribada diumenge : Plaça del Mercat

SEGUIMENT

Els acompanyants disposaran en aquesta mateixa web d’un apartat on podran descarregar-se el track per arribar a diferents punts per carretera.

MATERIAL OBLIGATORI I MATERIAL RECOMANABLE

Material obligatori:

Marató: Paravent, bidó amb 0’5ml d’aigua mínim, xiulet.

Trail 34:  Paravent, bidó amb 0’5ml d’aigua mínim, xiulet.

En cas de previsió de meteo desfavorable: manta tèrmica, paravent amb membrana i caputxa, malles llargues. (l’organització ho farà saber per mail dies abans)

Material recomanable:

Marató: Telèfon mòbil.

Trail 34: Telèfon mòbil.

Trail 23: Paravent amb membrana solament en cas de meteo desfavorable.

Trail 25: Paravent amb membrana solament en cas de meteo desfavorable.

Trail 10: Paravent amb membrana solament en cas de meteo desfavorable.

15 . RECORREGUT

L’organització es reserva el dret de fer-hi algunes variacions d’última hora sense variar massa ni desnivells ni distància, sigui per temes de seguretat, climatologia, ecologia o altres. Els track’s penjats en aquesta web son orientatius. Aquestes possible variacions seran indicades, en el seu cas, a la xerrada prèvia i marcades en cursa.